Mancarica de fasole verde (delicioasa)
PrinteazaMancarica de fasole verde din: fasole verde, ceapa, praz, ardei gras, ulei, morcov, sare, piper, bulion, patrunjel verde, apa.
- 500 g fasole verde
- 1 ceapa
- 3 fire de praz
- 1 ardei rosu gras
- 2-3 linguri ulei
- 1 morcov
- sare
- piper
- 4 linguri bulion
- patrunjel verde
- apa
Mod de preparare:
Pui uleiul la încins. Cureţi ceapa, o speli, o tai julien şi o căleşti.
Tai capetele firelor de praz şi arunci prima foaie, apoi le speli şi le tai felii subţiri. Dai prin apă rece şi fasolea verde, ardeiul şi cureţi morcovul.
Pui bulionul peste ceapa călită. Adaugi toate ingredientele: fasolea ruptă jumătăţi, prazul, morcovul şi ardeiul tăiaţi cubuleţe.
Torni apă încălzită cât să acopere legumele. Potriveşti de sare şi piper. Laşi la fiert, la foc potrivit.
Opţional, după ce ai stins focul, poţi presăra pătrunjel verde.
Mancarica de fasole verde
Pofta buna!