Piept de vitel înăbuşit – cu sofran si măsline
PrinteazaO reteta savuroasa de Piept de vitel înăbuşit din: piept de vitel, sare, piper, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, patrunjel, ulei, foi de dafin, supa, rosii coapte, sofran, masline verzi si masline negre.
- 1 kg piept de vitel
- sare
- piper
- 2 cepe
- 6 catei de usturoi
- 4 crengute cimbru
- 1 crenguta salvie
- 1 radacina de patrunjel
- 2 linguri ulei
- 3 foi de dafin
- 50 ml supa
- 600 g rosii coapte
- 2 fire de sofran
- 100 g masline verzi si 50 g masline negre
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 150°C. Condimentaţi carnea, legaţi-o cu o sfoară de bucătărie şi puneţi-o în formă.
Tocaţi ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Curăţaţi rădăcina de pătrunjel şi tăiaţi-o cuburi. Prăjiţi-o în ulei, împreună cu pieptul de viţel.
Adăugaţi ceapa şi usturoiul, apoi verdeaţa şi foile de dafin, turnaţi 200 ml supă şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cca 10 minute.
Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, seminţe¬le şi tăiaţi-le cuburi, apoi adăugaţi-le peste carne.
Adăugaţi şi şofranul şi fierbeţi alte 10 minute. întoarceţi carnea, acoperiţi-o cu un capac şi lăsaţi-o la cuptor 1 oră şi 40 de minute.
După 50 de minute, întoarceţi-o din nou, adăugaţi măslinele şi restul supei şi lăsaţi-o în continuare la cuptor. La final condimentaţi-o cu sare şi piper.
Piept de vitel înăbuşit
Pofta buna!
Like!