Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei
PrinteazaMancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei din: boabe de porumb, ceapa, mustar, ulei, pasta de ardei, faina, marar, sare, piper.
- 600 g boabe de porumb (din conseva)
- 4 cepe mari
- 2 linguri mustar
- 100 ml ulei
- 1 lingurita pasta de ardei
- 1 lingurita faina
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi uleiul într-o cratiţă şi adăugaţi ceapa tăiată cât mai mărunt, eventual dată pe râzătoare. Adăugaţi sare după gust.
Căliţi ceapa câteva minute, fără să se îngălbenească la culoare, apoi adaugaţi muştarul, pasta de ardei şi boabele de porumb.
Turnaţi apă cât să fie ingredientele acoperite şi lăsaţi-le la fiert, pe foc potrivit.
Dizolvaţi făina cu putină apă în care fierb ingredientele şi apoi puneti-o în cratiţă. Amestecaţi mereu, să nu se formeze cocoloaşe.
Lăsaţi să fiarbă încă 15 minute şi apoi luaţi cratita de pe foc. Potriviţi de sare şi piper şi serviţi mâncarea caldă sau rece, cu mărar tocat mărunt, presărat pe deasupra
Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei
Pofta buna!