Plăcintă de curcan

Printeaza

Plăcintă de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte, carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Placinta_de_curcan

  • 120 g aluat refrigerat pentru croasante
  • 1 cana apa
  • 1/2 amestec de legume congelate
  • 2 lingurite concentrat pentru supa – baza de pui
  • 2 linguri + 1/2 lingurita amidon
  • 1 cana lapte
  • 1 ana carne fripta de curcan, taiata cuburi
  • 1/2 cana branza cheddar sau burduf
  • 2 lingurite patrunjel proaspat, tocat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă dai în clocot apa, legu­mele şi concentratul pentru supă.

Micşorezi focul, fierbi totul încet, neacoperit, timp de 3-5 minute, într-un castronel, combini omogen amidonul şi laptele, apoi adaugi to­tul în amestecul de legume.

Dai în clocot, fierbi, amestecând timp de 1-2 minute sau până se îngroaşă. Adaugi carnea, brânza, pătrunjelul, sarea şi piperul.

Torni amestecul într-un vas termorezistent pătrat, cu latura de 20 de cm.

Desfaci aluatul şi îl tai în două foi dreptunghiulare. Lipeşti laturile lungi laolaltă, încât să se formeze un pătrat.

Tai aluatul în opt fâşii, din care faci un grilaj peste umplututură. Laşi plăcinta la cuptor, timp de 25-30 de minute sau până se rumeneşte.

Plăcintă de curcan

Placinta_de_curcan

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.