Cotlet de miel Dijon
PrinteazaCotlet de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt, sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe.
- 150 g arpagic
- 4 crengute de tarhon
- 200 ml vin alb
- 60 g paine toast
- 1 legatura patrunjel
- 225 g unt
- sare
- piper
- 1,4 cotlet de miel
- 3 linguri ulei
- 4 galbenusuri
- 2-3 linguri mustar boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi arpagicul, fierbeţi-l cu o crenguţă de tarhon şi cu 100 ml vin, apoi daţi totul printr-o strecurătoare. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Pasaţi pâinea şi pătrunjelul cu mixerul.
Amestecaţi-o cu 50 g unt topit, sare şi piper. Condimentaţi carnea, prăjiţi-o în ulei, apoi daţi-o 15 minute la cuptor. 4 Bateţi vinul scăzut cu gălbenşurile la bain-marie până obţineţi un amestec cremos.Topiţi restul untului şi încorporaţi-l încet, amestecând continuu.
Intindeţi muştarul pe carne, adăugaţi amestecul de pâine cu verdeaţă şi puneţi-o pe grătar 3-4 minute. Tocaţi restul tarhonului şi încorporaţi-l în sosul de vin. Condimentaţi-l cu sare şi piper.
Cotlet de miel Dijon
Pofta buna!
Ce bine arata cotletul de miel 🙂