Conopida in aluat
PrinteazaConopida in aluat din: conopida, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare si piper.
- 1 conopida
- 150 g faina
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 1/2 pahar apa
- 100 ml ulei
- sare
- piper
sos:
- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar
- 200 ml ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele şi opăciţi-le 2 minute în apă clocotită cu sare. Lăsaţi-le apoi la scurs. Amestecaţi oul bătut cu făina, apa, drojdia 1 linguriţă ulei, sare şi lăsaţi amestecul la rece 10 minute.
Pentru sos, amestecaţi gălbenuşul cu muştarul şi apoi turnaţi în fir subţire uleiul, amestecând mereu.
După ce aţi adăugat toată cantitatea de ulei, puneţi mărarul tocat mărunt, condimentele şi puneţi la rece maioneza obţinută.
Treceţi bucheţelele de conopidă prin compoziţia ţinută la rece şi apoi prăjiţi-le în ulei pe toate părţile.
Scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea de prisos.
Turnaţi peste ele sosul, înainte de servire, sau puneţi-l în vas separat.
Conopida in aluat
Pofta buna!