Chec cu scortisoara si ghimbir

Printeaza

Chec cu scortisoara si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, lapte si sare.

Ingrediente:Chec cu scortisoara si ghimbir

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 3 linguri ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 ml lapte
  • un varf de cutit sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron zahărul cu untul. Adăugaţi găl­benuşurile, apoi laptele, făina, zeama de lămâie, scorţişoara, ghimbirul şi sarea. Omogenizaţi bine compoziţia, după care puneţi albuşurile bătute spumă.

Ungeţi o tavă cu ulei, tapetaţi-o cu făină şi turnaţi în acesta compoziţia de chec. Puneţi tava la copt în cuptorul încins, pentru circa 40-45 de minute. Lăsaţi checul să se răcească 10-15 minute, apoi presăraţi-l cu zahăr pudră şi tăiaţi-l în felii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.