Chec cu scortisoara si ghimbir
PrinteazaChec cu scortisoara si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, lapte si sare.
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 250 g faina
- 3 linguri ghimbir proaspat ras
- 1 lingura scortisoara
- 1 lingura zeama de lamaie
- 50 ml lapte
- un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron zahărul cu untul. Adăugaţi gălbenuşurile, apoi laptele, făina, zeama de lămâie, scorţişoara, ghimbirul şi sarea. Omogenizaţi bine compoziţia, după care puneţi albuşurile bătute spumă.
Ungeţi o tavă cu ulei, tapetaţi-o cu făină şi turnaţi în acesta compoziţia de chec. Puneţi tava la copt în cuptorul încins, pentru circa 40-45 de minute. Lăsaţi checul să se răcească 10-15 minute, apoi presăraţi-l cu zahăr pudră şi tăiaţi-l în felii.
Pofta buna!