Ruladă cu ardei gras şi conopidă
PrinteazaRuladă cu ardei gras şi conopidă din: conopida, ardei gras, oua, cascaval, branza de vaci, telemea, mustar, faina, sare, piper, spanac, iaurt si faina.
- 1 conopida
- 3 ardei grasi rosii
- 4 oua
- 80 g cascaval
- 80 g branza proaspata de vaci
- 50 g telemea
- 1 lingura mustar
- 4 linguri faina
- sare
- piper
umplutura:
- 1 legatura spanac de toamna
- 50 g unt
- 25 g faina
- 175 ml iaurt
- 25 g cascaval
- 50 g branza dulce de vaci
- 50 g telemea
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele şi fierbeţi-o în apă clocotită şi sărată, timp de 15 minute, apoi lăsati-o la scurs.
Mărunţiţi bucheţelele de conopidă cât mai fin, cu o furculiţă sau un blender. Puneţi peste piureul obtinut gălbenuşurile frecate cu sare, caşcavalul ras, brânzeturile mărunţite, muştarul, condimentele, făina şi albuşurile bătute spumă.
Omogenizaţi prin răsturnare şi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Coaceti blatul la foc potrivit, apoi scoateţi-l din cuptor, din tavă şi rulaţi-l cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
Lăsaţi-l la răcit. Pentru umplutură, căliţi spanacul tăiat mărunt în unt.
Adăugaţi făina, iaurtul şi brânzeturile mărunţite şi omogenizaţi amestecul. Coaceţi ardeii şi curăţaţi-i de coajă, apoi tăiaţi-i în fâşii.
Desfaceţi foaia de ruladă, puneţi pe ea fâşiile de ardei şi peste acestea umplutura, apoi rulaţi-o din nou. Puneţi-o la rece pentru cel puţin 30 de minute, înainte de tăiere.
Ruladă cu ardei gras şi conopidă
Pofta buna!