Foie gras cu smochine
PrinteazaFoie gras cu smochine din: ficat de rata, lapte, vin de porto, ierburi de provence, zahar pudra, smochine, dulceata, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g ficat de rata
- 1 l lapte
- 4 linguri cu vin de Porto
- 1 lingurita cu ierburi de Provence
- 1/2 lingurita cu zahar pudra
- cateva smochine
- dulceata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ficatul, tamponează-l cu un şervet absorbant şi îndepărtează cu grijă cei doi lobi cu vârful unui cuţit.
Aşază bucăţile de ficat în lapte şi lasă-le aproximativ o oră, pentru a înlătura orice urmă de sânge.
Scurge ficatul şi pune-l intr-un vas termorezistent. Presară ierburile de Provence amestecate cu zahărul şi un praf de sare şi piper.
Stropeşte cu vinul de Porto. Acoperă vasul cu folie şi dă-l la rece câteva ore sau lasă-l peste noapte, pentru a se întrepătrunde aromele.
Lasă ficatul să ajungă la temperatura camerei, apoi pune vasul într-o tavă în care ai turnat un pahar cu apă. Dă la cuptor, la 150 de grade, aproximativ 40 de minute. în tot acest timp, verifică temperatura apei: să fie de 70 de grade.
Ficatul e gata când are şi el în interior temperatura de 65-70 de grade. Aşază ficatul în alt vas şi toarnă grăsimea rămasă.
Ai grijă s-o strecori! După ce s-a răcit, taie-l în feliuţe şi serveşte cu smochine si dulceaţă.
Foie gras cu smochine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ficat de rata
A fost bun?