Bucataria dietetica: Mere coapte

Printeaza

Bucataria dietetica: Mere coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana.

Ingrediente:

  • 4 mere mari
  • 2 linguri miere
  • 100 g frisca
  • 2 linguri nuci zdrobite
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 300 ml smantana

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de mere în vas.

Deasupra lor presăraţi scorţişoară şi turnaţi în strat uniform mierea. Feliile se pot aşeza în mai multe straturi, dacă este nevoie.

Puneţi vasu în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit. Când merele s-au înmuiat, scoateţi vasul din cuptor şi lăsaţi-l la răcit.

Inainte de servire, turnati deasupra un strat de frişcă bătută din smântână proaspătă.

Bucataria dietetica: Mere coapte

Mere_coapte

Pofta buna!

 

 

 

Iepure la cuptor cu cartofi și rozmarin

Iepure la cuptor cu cartofi și rozmarin – un preparat rafinat și savuros, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o cină obișnuită într-o experiență culinară deosebită. Această rețetă combină delicatețea cărnii de iepure cu aromele bogate ale cartofilor și rozmarinului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Prepararea acestui fel […]

Rață cu Mere și Scorțișoară

Rață cu Mere și Scorțișoară: Rețeta Ideală – Această rețetă combină savoarea bogată a cărnii de rață cu dulceața naturală a merelor și aroma caldă a scorțișoarei, oferind o experiență culinară de neuitat. Este o alegere excelentă pentru a impresiona invitații și pentru a crea amintiri plăcute în jurul mesei. Ingrediente: 1 rață întreagă (aproximativ […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Da, asta da!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.