Reteta crema de zahar ars
PrinteazaReteta crema de zahar ars
- 3/4 l lapte
- 120 g zahăr
- 250 g zahăr pentru caramele
- 4 ouă
- 3 gălbenuşuri
- vanilie
- un vîrf de sare
Mod de preparare:
Laptele se fierbe 3-4 minute cu 120 g zahăr şi cu vanilie. Se ia de la foc şi se amestecă bine cu ouăle şi sarea şi se strecoară.
Se caramelizează o formă de şarlotă sau savarină (adică se îmbracă interiorul formei cu zahăr ars). Laptele se toarnă în formă şi se dă la cuptor în baie de apă (bain-marie) pînă ce crema s-a prins.
Cînd s-a răcit, se răstoarnă pe un platou mai adinc. Se poate garnisi cu compoturi de pere, ananas, caise, piersici, căpşuni.
La fel se prepară crema de cafea la care se mai adaugă 3 linguri esenţă de cafea. La crema de ciocolată se mai adaugă 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri de cacao.
Pofta buna!