Reteta crema de zahar ars

Printeaza

 Reteta crema de zahar ars

Ingrediente:Reteta crema de zahar ars

  • 3/4 l lapte
  • 120 g zahăr
  • 250 g zahăr pentru caramele
  • 4 ouă
  • 3 gălbe­nuşuri
  • vanilie
  • un vîrf de sare

 

Mod de preparare:

Laptele se fierbe 3-4 minute cu 120 g zahăr şi cu vanilie. Se ia de la foc şi se amestecă bine cu ouăle şi sarea şi se strecoară.

Se caramelizează o formă de şarlotă sau savarină (adică se îmbracă interiorul formei cu zahăr ars). Laptele se toarnă în formă şi se dă la cuptor în baie de apă (bain-marie) pînă ce crema s-a prins.

Cînd s-a răcit, se răstoarnă pe un platou mai adinc. Se poate garnisi cu compoturi de pere, ananas, caise, piersici, căpşuni.

La fel se prepară crema de cafea la care se mai adaugă 3 linguri esenţă de cafea. La crema de ciocolată se mai adaugă 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri de cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.