Sufleu de varza cu alune si cascaval
PrinteazaSufleu de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana, pesmet, alune de padure, faina, sare si piper.
- 1 varza mai mare (circa 1,5 kg)
- 6 oua
- 100 g unt
- 150 g cascaval
- 150 ml smantana
- 100 g pesmet
- 250 g alune de padure crude
- 2 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati varza în sferturi şi fierbeţi-le în apă cu puţină sare, 15 minute.
Scurgeţi apa, lăsaţi varza să se răcească şi tăiaţi-o cât mai mărunt. (Puteţi s-o daţi prin maşina de tocat came).
Frecaţi gălbenuşurile cu sare şi piper, adăugaţi pe rând untul topit, smântână, caşcavalul ras, făina, varza, şi la urmă, albuşurile bătute spumă şi alunele întregi sau pisate mai mare.
Turnaţi compoziţia într- un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet.
Nivelaţi compoziţia, presăraţi pesmet deasupra ei, dacă v-a mai rămas, şi puneţi tava la cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit.
Nu deschideţi uşa cuptorului în primele 20 de minute.
Sufleu de varza cu alune si cascaval
Pofta buna!
O sa incerc sufleul asta!