Salata a la russe
PrinteazaSalata a la russe din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, mazare, fasole verde, oua, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare, piper.
- 4-5 cartofi
- 3 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1 rădăcină mică de pătrunjel
- 1 păstârnac mic
- o mână de mazăre
- o mână de fasole verde (de la congelator)
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă muştar
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul şi le pui la fiert, iar separat fierbi şi un ou.
Când toate legumele sunt gata, le scurgi, le tai cubuleţe, pui peste ele mazărea şi fasolea verde tăiată şi le laşi deoparte.
Faci şi maioneza din gălbenuşul fiert, gălbenuşul crud, ulei, muştar şi zeama de lămâie, adaugi 3/4 din cantitate peste legumele tăiate mărunt, omogenizezi salata şi potriveşti gustul de sare şi piper.
O aşezi apoi pe un platou şi o ornezi cu maioneza rămasă.
Salata a la russe
Poftă bună!
Este o salata simpla si buna!