Fasole verde cu mărar si smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet, marar.
- 750 g fasole verde
- un vârf de cuţit de praf de copt
- o lingură de unt
- o lingură de făină
- 200 ml supă de vită
- sare
- 200 g smântână
- piper
- un strop de oţet
- o lingură de mărar tocat
Mod de preparare:
Fasolea se taie bucăţele şi se fierbe în apă sărată în care s-a dizolvat şi praful de copt. Se strecoară fasolea şi se trece puţin sub un jet de apă rece. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă făina şi se căleşte.
Se toarnă şi supa de vită şi se amestecă cu un tel până ce se omogenizează. După câteva minute se reduce focul, se adaugă smântână şi fasolea verde.
Se asezonează cu sare, piper şi oţet după gust. Se presară mărar deasupra. Este ideală drept garnitură pentru limbă de vită sau pulpă de vită fierte.
Fasole verde cu mărar si smantana
Pofta buna!