Fundite vanilate
PrinteazaO reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare, zahar pudra, ulei.
Ingrediente:
- 450 g faină
- 2 linguri zahăr
- 1 ceaşcă, apă caldă
- 20 g drojdie de bere
- un praf de sare
- zahăr pudră aromatizat cu vanilie
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr şi două linguri de apă, adaugi 2-3 linguri de făină, amesteci bine şi laşi la crescut.
Cerni restul de făină, faci o adâncitură în mijlocul ei, adaugi maiaua dospită, o ceaşcă de apă călduţă, un praf de sare, restul de zahăr şi frămânţi bine până obţii un aluat omogen şi elastic.
Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină. II laşi la crescut 30 de minute.
Intinzi o foaie subţire, tai cu o rotiţă dinţată şuviţe late de 4 cm, iar apoi bucăţi cu lungimea de 10 cm.
Crestezi la mijloc cu un cuţit bine ascuţit şi treci un capăt al şuviţei prin crestătură, imitand o fundiţă.
Prăjeşti „fundiţele” în ulei bine încins şi le presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!