Potcoave zaharate
PrinteazaO reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra.
Ingrediente :
- 400 g faină
- 120 g zahăr
- 200 g unt
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
- un praf de sare
- 1 pliculeţ praf de copt
- zahar pudra
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi 120 g de zahăr.
Adaugi zeama şi coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, praful de copt şi un praf de sare.
Frămânţi aluatul 10 minute până se omogenizează, apoi îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl dai la frigider pentru o oră.
Intinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai potcoave cu o formă specială. Dacă nu ai formă, tai aluatul în fâşii de 1 cm lăţime şi le dai forme de potcoave.
Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci la cuptor pentru 15 minute.
După ce ai scos potcoavele din cuptor, le ungi cu puţină apă deasupra şi le treci prin zahăr.
Pofta buna!