Supa-crema cu chimen
PrinteazaSupa-crema cu chimen
- 4-5 morcovi mari
- 4 cartofi
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 linguri chimen
- 1 lingură făină
- condiment tip
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, în 3-4 l de apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi, pui piureul obţinut din nou în oală împreună cu 2 linguri de condiment, zeama în care au fiert legumele şi 3-4 linguri de ulei şi fierbi supa la foc mic, amestecând încontinuu.
Separat, căleşti chimenul în 2 linguri de ulei, stingi cu o cană de apă, apoi îl strecori, desfaci făina în zeama rămasă şi o adaugi în supă. Mai laşi să fiarbă câteva minute şi o dai deoparte.
Supă-cremă cu chimen
Poftă bună!