Sarmale in foi de varza fierte in untura
PrinteazaSarmale in foi de varză fierte in untură
Poate te intereseaza si:
- Sarmale de porc fierte in vin
- Sarmale de porc moldovenesti
- Cum se prepara Sarmale din varza acra si carne de porc (VIDEO)
- 2 kg carne de porc
- 4 cepe mari
- 3 ouă
- 200 g orez
- 1 pahar ulei
- bulion
- 500 g untură topită
- cimbru
- sare
- piper
- Vegeta sau alt condiment universal
- mărar verde
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat, 1/2 cană de apă şi laşi să fiarbă acoperit 10 minute. In acest tmp pregăteşti foile pentru sarmale.
După ce s-a răcorit orezul călit cu ceapa, adaugi carnea tocată, ouăle, cimbrul, sarea, Vegeta, piperul după gust şi mărarul tocat mărunt.
Infăşori sarmalele şi pui într-o cratiţă o crenguţă de cimbru, un rând de varză tocată mărunt, sarmalele şi bulionul, pui apă cât să le acopere şi le fierbi la foc mic. După aproximativ 40 de minute adaugi untura topită şi apă dacă mai e nevoie şi le dai la cuptor pentru 25 de minute.
Sarmale in foi de varză fierte in untură
Poftă bună!
Cele mai bune sarmale sunt astea fierte in untura