Tort Fiesta

Printeaza

Tort Fiesta din: faina, zahar brun, unt, oua, esenta de vanilie, inghetata de vanilie, dulceata de lapte, papaya, mango, ananas si scortisoara.

Ingrediente:Tort_Fiesta

  • 150 g faina cu factor de crestere
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 750 ml inghetata de vanilie
  • 250 g dulceata de lapte
  • 1 buc papaya, curatata de coaja si tocata
  • 1 mango, curatat de coaja si tocat
  • 1/2 ananas, curatat de coaja si tocat
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Tapetează cu hârtie de copt formadeblatde 18 cm.

Intr-un bol, cu ajutorul mixerului electric combină făina, zahărul, untul, ouăle şi 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 min.

Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi fă o mică adâncitură în mijloc.

Dă la cuptor 30-35 de min, până când se rumeneşte şi devine elastic. Lasă să se răcorească în formă câteva minute şi apoi transferă pe grătarul metalic.

Taie blatul în trei straturi orizontale. Tapetează forma de blat cu fole alimentară şi pune o foaie de blat pe bază. Adaugă jumătate din cantitatea de îngheţată şi jumătate din dulceaţă.

Repetă cu restul defoi, terminând cu o foaie de blat. Da la congelator 2 ore sau peste noapte.

Amestecă fructele cu esenţe de vanilie rămasă şi scorţişoara ş dă la congelator până în momentul servirii.

Scoate tortul din congelator, soate-l din formă şi ornează cu fructele.

Tort Fiesta

Tort_Fiesta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.