Ştrudel cu ciuperci si brânză
PrinteazaŞtrudel cu ciuperci si brânză din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si piper.
- 500 g foi de placinta
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 250 g ciuperci
- 75 ml vin alb sec
- 100 g telemea desarata ori branza de burduf
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 lingura marar verde tocat
- 1 lingura de cozi de ceapa verde tocate
- sare si piper
Mod de preparare:
Căleşti în unt ceapa tocată mă¬runt şi usturoiul pisat. Adaugi ciu¬percile tăiate în felii subţiri şi vinul. Laşi pe foc potrivit până când se înmoaie ciupercile. Opreşti focul şi laşi amestecul la răcit.
Adaugi brânza rasă şi ierburile tocate şi omogenizezi compoziţia. Condimentezi cu sare şi piper. Suprapui 5-6 foi de păcintă, unse cu ulei. Torni amestecul de ciuperci pe foi şi le rulezi. Pui ştrudelul într-o tavă de chec tapetată cu folie de copt. Coci ştrudelul la foc potrivit 15-20 de minute, îl laşi să se răcească puţin şi îl tai felii mai groase.
Ştrudel cu ciuperci si brânză
Pofta buna!