Conopida cu vinete
PrinteazaConopida cu vinete din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper.
- 800 g aluat foitaj
- 500 g conopida fiarta
- 200 g cascaval
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vinetele, spălaţi-le, scurgeţi-le şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în segmente de circa 3- 4 cm.
Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă. Desfaceţi conopida în bucheţele şii spălaţi- le.
Căliţi într-o cratită, în ulei, ceapa tocată mărunt şi după 2 minute adăugaţi vinetele.
Prăjiţi-le împreună cu ceapa 4- 5 minute, apoi adăugaţi pasta de tomate.
Puneţi bucheţelele de conopidă, sucul de roşii, usturoiul şi leuşteanul, tocate mărunt.
Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cratiţa cu un capac şi puneţi-o la cuptor pentru 45 de minute.
Conopida cu vinete
Pofta buna!