Conopida la cuptor
PrinteazaConopida la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si piper.
- 2 conopide mijlocii
- 200 g cascaval sau branza rasa
- pesmet
- 2 oua
- smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 8-10 minute, să nu se înmoaie prea tare. O pui la scurs, iar între timp ungi cu ulei un vas termorezistent sau alt vas emailat, inclusiv marginile, şi apoi tapetezi cu pesmet peste tot.
Pui un strat de conopidă peste care adaugi pesmet, apoi presari caşcaval ras sau brânză şi pui câte 2 linguri pline cu smântână, condimentezi cu sare şi piper după gust şi continui să aşezi straturile aşa cum ai procedat şi mai sus, până la terminarea conopidei.
Dai vasul la cuptorul încălzit şi laşi aproximativ 10 minute la foc mijlociu spre tare. Intre timp, baţi ouăle cu puţină sare şi cu 2 linguri pline cu smântână, torni totul peste conopidă, dai vasul din nou la cuptor, până formează o crustă aurie.
Conopida la cuptor
Pofta buna!