Conopida la cuptor

Printeaza

Conopida la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Conopida_la_cuptor

  • 2 conopide mijlocii
  • 200 g cascaval sau branza rasa
  • pesmet
  • 2 oua
  • smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 8-10 mi­nute, să nu se înmoaie prea tare. O pui la scurs, iar între timp ungi cu ulei un vas termorezistent sau alt vas emailat, inclusiv marginile, şi apoi tapetezi cu pesmet pes­te tot.

Pui un strat de conopidă peste care adaugi pesmet, apoi presari caşcaval ras sau brân­ză şi pui câte 2 linguri pline cu smântână, condimentezi cu sare şi piper după gust şi continui să aşezi straturile aşa cum ai proce­dat şi mai sus, până la terminarea conopidei.

Dai vasul la cuptorul încălzit şi laşi aproximativ 10 minute la foc mij­lociu spre tare. Intre timp, baţi ouăle cu puţină sare şi cu 2 linguri pline cu smân­tână, torni totul peste conopidă, dai vasul din nou la cuptor, până formează o crustă aurie.

Conopida la cuptor

Conopida_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.