Deliciu cu ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de deliciu cu: oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei, frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat:
- 6 albuşuri
- 3 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 80g faină albă
- 40g făină integrală
- 2 linguri cacao neagra
- 75 ml ulei
Ingrediente cremă:
- 350 ml frişcă lichidă
- 50g zahăr
- 70g unt
- 100 g cacao
- 200 g ciocolată simplă
- 200g vişine
- fulgi de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru cremă, pui într-o cratiţă zahărul, untul, aşezi pe foc şi laşi până se topeşte şi dă în clocot.
Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata şi amesteci până se topeşte ciocolata.
Laşi să se răcească pe jumătate, adaugi frişca bătută, apoi laşi la răcit.
Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare şi adaugi gălbenuşurile bătute cu uleiul, treptat.
Amesteci făina albă cu făina integrală, cu cacaua şi o încorporezi uşor în ouă.
Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată şi dai la cuptor, la foc mic, 40-45 de minute. Laşi la răcit.
Torni jumătate din cremă peste blatul răcit, pui vişinele Iară sâmburi şi scurse şi restul de cremă.
O dai la rece două ore, o tai pătrate şi o decorezi cu vişine şi fulgi de ciocolată.
Pofta buna!