Lipie cu ciuperci picante

Printeaza

Lipie cu ciuperci picante din: faina, oua, ulei de masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc, piper, ceapa rosie, telemea de vaca, patrunjel si sare.

Ingrediente:

aluat lipie:

  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare

topping ciuperci:

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa busuioc
  • 1 lingurita rasa piper proaspat macinat
  • 2 cepe rosii
  • 100 g telemea de vaca
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământaţi din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare şi lăsaţi-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi bine de apă ciupercile, apoi tăiaţi-le în feliuţe de circa 3-4mm grosime.

Curăţaţi spălati şi tăiaţi ceapa, după care căliţi-o 2-3 minute în 50ml ulei.

Adăugaţi ciupercile, cimbrul, piperul, busuiocul, jumătate din legătura de pătrunjel şi potriviţi de sare. Lăsaţi să se călească la foc potrivit până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci.

Intindeţi din aluat 2 lipii cu diametrul de circa 25 cm şi grosimea de circa 6-7 mm, apoi împărtiti în mod egal ciupercile pe cele două foi de aluat.

Coaceti lipiile în cuptorul încins până când acestea se rumenesc bine. După ce le-aţi scos din cuptor presăraţi imediat brânza mărunţită, pătrunjelul rămas, tocat mărunt şi stropiţi-le cu uleiul de măsline rămas.

 

Lipie cu ciuperci picante

Lipie_cu_ciuperci_picante

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.