Chifle cu brânză
PrinteazaChifle cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar.
- 1 kg faina
- 20 g drojdie uscata
- 800 ml lapte caldut
- 75 ml ulei
- 1 lingurita rasa sare
- 250 g branza feta
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi sarea, drojdia uscată, 50g de zahăr, 50ml ulei şi 500ml lapte călduţ-
Frământaţi bine aluatul, apoi acoperiţi catranul cu un şervet de bucătărie şi puneţi-l la dospit într-un loc cald.
După circa 30 de minute împărţiţi aluatul în 25 de bucăţi şi faceţi din acestea mici chifle, de dimensiunea unui ou.
Puneţi chiflele într-o tavă rotundă, mai înaltă, cu diametrul de 26-28cm, în care aţi pus hârtie de copt unsă cu uleiul rămas.
Apăsaţi în mijlocul fiecărei chifle cu degetul mic, făcând astfel o gaură în mijlocul acestora.
Amestecaţi brânza sfărâmată cu furculiţa cu laptele şi zahărul rămase şi turnaţi compoziţia obţinută deasupra chiflelor, în tavă.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit, circa 40 de minute sau până când se rumenesc frumos.
Lăsati-le să se răcească în tavă.
Chifle cu brânză
Pofta buna!