Foietaj cu pere

Printeaza

O reteta savuroasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, vin rosu, zahar, unt, oua, faina, praf de migdale si zeama de lamaie.

Ingrediente:Foietaj_cu_pere

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 3 pere, curatate de coaja
  • 250 ml vin rosu
  • 250 g zahar
  • 125 g unt nesarat
  • 3 oua
  • 2 linguri faina integrala
  • 125 g praf de migdale
  • zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

taie foietajul in 6 patrate si pastreaza la rece pe tava de copt. Fierbe perele in vinul indulcit cu 75 g zahar 30 de minute.

Scoate din lichid, lasa sa se racoreasca si taie felii subtiri. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Cu ajutorul mixerului electric combina untul cu zaharul ramas si apoi adauga 2 oua batute.

Incorporeaza faina, pudra de migdale si unge cu pasta obtinuta foitajul, lasand o margine de 1 cm neacoperita.

Asaza felii de pesre pe jumatate din suprafata foitajului si pliaza presarand colturile. Asaza pe tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Unge cu oul batut ramas si da la cuptor 20-25 minute, pana cand creste si se rumeneste. In vasul in care ai fiert perele adauga zeama de lamaie si fierbe pana cand scade la jumatate.

Serveste foitajul stropit cu sirop si frisca batuta (optional).

Foietaj cu pere

Foietaj_cu_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.