Tort de nuca si budinca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina, zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca si visinata.

Ingrediente: Tort de nuca si budinca

  • 4 ouă
  • 150 g margarină
  • 150 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 150 g nuci măcinate
  • 1 lingură făină
  • un plic praf de copt
  • coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 2 pachete gelatină
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 50 g zahăr
  • 1 cutie frişcă
  • 500 ml vişinată

 

Mod preparare blat:

Pui zahărul să se topească, apoi îl amesteci repede cu margarina şi adaugi gălbenuşurile, cacaua, praful de copt amestecat cu făina, nucile. Aprinzi cuptorul să se încălzească şi con­tinui să faci compoziţia de blat.

Albuşurile le baţi spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi şi pe ele, amestecând bine cu restul, dar numai de jos în sus. Această compoziţie o vei turna într-o formă tapetată cu hârtie pe care o dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc mic. Intre timp, pregăteşti crema.

Mod preparare cremă:

Inmoi gelatina în apă, rece, amesteci separat budinca cu un pic de lapte rece, apoi o fierbi 2 minute cu restul de lapte fierbinte şi zahărul. Laşi budinca să se răcească şi apoi îi adaugi gelatina, 2-3 linguri de frişcă bătută şi vişinata.

Cu această cremă umpli blatul răcit şi tăiat în două. Cu restul de frişcă îmbraci tortul, deasupra cu miez întreg de nucă, bucăţele de ciocolată, iar pe margini cu nucă măcinată.

Tort de nucă si budincă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.