Bors de miel cu lobodă
PrinteazaBors de miel cu lobodă
- 500 g coaste de miel
- 2 morcovi
- 2 fire de ceapă verde
- 2-3 legături de lobodă
- 1/2 cană orez
- 1/2 l borş
- 1 legătură leuştean
- sare
- piper
- 2-3 foi de dafin
- 1 ceaşcă oţet
Mod de preparare:
Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţetul, un praf de sare şi de piper. Cureţi şi speli bine carnea de miel şi când apa clocoteşte o torni peste carne. Astfel o opăreşti şi îi dispare mirosul de miel.
Apoi o tai în bucăţi şi o pui la fiert în 3 l de apă cu sare. Cureţi morcovii, loboda şi ceapa, le speli, dai morcovii pe râzătoare, tai verdeaţa mărunt, le adaugi în oală şi pui sare şi piper după gust.
Pui borşul să fiarbă separat şi după ce a dat în 1-2 clocote, îl dai deoparte. Când carnea e aproape fiartă adaugi orezul, apoi borşul şi după 10 minute, leuşteanul fin tocat.
Bors de miel cu lobodă
Poftă bună!