Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare.
- 10 cotlete
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 200 g ciuperci
- 3 linguri vin rosu
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita cu bulion
- sare
Mod de preparare:
Spală cotletele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Incearcă-le dacă s-au fiert cu ajutorul unei furculiţe: dacă intră uşor în carne, atunci este fiartă. Opreşte doar o ceaşcă din zeamă.
Curăţă ceapa şi tai-o felii, la fel ciupercile. încinge untul şi căleşte ceapa, apoi ciupercile, iar când acestea şi-au diminuat volumul, adaugă vinul, sosul de soia şi bulionul. Acoperă şi lasă să fiarbă înăbuşit.
Când sosul a scăzut, strecoară-l într-o tavă, pune în el carnea, având grijă să fie acoperită de sos pe toate părţile, şi dă câteva minute la cuptor.
Friptură de porc cu sos brun
Pofta buna!