Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_porc_cu_sos

  • 10 cotlete
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 3 linguri vin rosu
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita cu bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cotletele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Incearcă-le dacă s-au fiert cu ajutorul unei furculiţe: dacă intră uşor în carne, atunci este fiartă. Opreşte doar o ceaşcă din zeamă.

Curăţă ceapa şi tai-o felii, la fel ciupercile. încinge untul şi căleşte ceapa, apoi ciupercile, iar când acestea şi-au diminuat volumul, adaugă vinul, sosul de soia şi bulionul. Acoperă şi lasă să fiarbă înăbuşit.

Când sosul a scăzut, strecoară-l într-o tavă, pune în el carnea, având grijă să fie acoperită de sos pe toate părţile, şi dă câteva minute la cuptor.

Friptură de porc cu sos brun

Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_porc_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.