Ciorbă cu broccoli
PrinteazaCiorbă cu broccoli din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei grasi, dovlecel, broccoli, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute.
- doi morcovi
- doi cartofi
- 200 g mazare
- o telina mica
- doi ardei grasi
- un dovlecel
- 500 g broccoli
- 4 rosii
- 500 ml bors
- doua legaturi de ceapa verde
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- frunze de telina
- iaurt
- smantana
- ardei iute
Mod de preparare:
Morcovii, ţelina şi cartofii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Broccoli se rupe în bucheţele, se spală şi se pune într-un bol. Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri.
Ceapa verde se spală şi se taie rondele. Roşiile se spală, se taie felii sau cuburi şi se pun într-un bol.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul, ţelina şi ardeii, se călesc zece minute, apoi se pun la fiert în trei litri de apă clocotită.
Se fierb zece minute, se adaugă mazărea şi broccoli, se fierb încă zece minute, apoi se adaugă dovleceii şi cartofii.
Se condimentează, se presară ceapa şi se ţin pe foc până ce legumele sunt aproape fierte.
Se adaugă roşiile şi borşul, se fierb zece minute, se presară frunze de ţelină tocate şi se opreşte focul.
Ciorbă cu broccoli
Pofta buna!