Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane
PrinteazaCiuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane din: ciuperci, spanac, usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii cherry, ceapa rosie, sos de rosii picant, crutoane, busuioc verde, ulei.
- 12 ciuperci
- 200 g spanac congelat
- doi catei de usturoi
- 200 g branza tofu
- 30 g parmezan
- doi dovlecei
- o salata verde
- 200 g rosii cherry
- o ceapa rosie
- 50 g miez de nuca
- 200 ml sos de rosii picant
- 200 g crutoane
- busuioc verde
- ulei
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, li se îndepărtează codiţele şi se condimentează.
Pălăriile se aşază cu gura în jos pe un grătar şi se lasă să se scurgă. Codiţele se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă codiţele, spanacul, sarea şi piperul.
Se ţin pe foc zece minute, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă bine cu brânza tofu rasă sau tăiată cubuleţe.
Se adaugă usturoiul pisat, se verifică de gust şi se umplu pălăriile. Se aşază pe o tavă, se stropesc cu ulei şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 20-25 de minute, apoi se păstrează la cald.
Dovleceii se spală, se taie rondele, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc alături de ciupercile umplute, cu sos de roşii picant şi crutoane de pâine.
Ciupercile se mai pot servi si cu o salata din rosii, salata verde, busuioc, sare si piper.
Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane
Pofta buna!