Paste cu legume si sos pesto
PrinteazaPaste cu legume si sos pesto din: paste, ciuperci, morcovi, ardei gras, ardei capia, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale.
- 400 g paste mici
- 200 g ciuperci
- doi morcovi
- un ardei gras
- un ardei capia
- 150 g mazare
- 200 g porumb din conserva
- o ceapa rosie
- 200 g pesto de busuioc
- 100 ml ulei de masline
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- rosii cherry
- migdale
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele sau cubuleţe.
Ardeiul gras şi ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi. Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun într-un bol.
Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi morcovii, ardeii şi se călesc zece minute.
Se adaugă ciupercile, se condimentează şi se prăjesc încă zece minute. Se adaugă mazărea fiartă şi porumbul scurs de apă, sare şi piper după gust.
Se prăjesc încă cinci minute, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se scurg.
Se pun într-un bol, se adaugă legumele fierbinţi şi parmezanul dat prin râzătoare.
Se amestecă bine, se pun în farfurii şi deasupra se pune sosul pesto.
Se servesc ca atare sau cu o salata din rosii, migdale tocate, pesto si piper.
Paste cu legume si sos pesto
Pofta buna!