Vită cu cartofi si morcovi
PrinteazaVită cu cartofi si morcovi din: carne de vita, cartofi, morcovi, ardei capia, ardei gras, ardei iute, usturoi, bicarbonat de sodiu, vin rosu, ceapa, ulei, otet, sare, piper, patrunjel, varza rosie, sfecla rosie.
- 700 g carne de vita
- 700 g cartofi
- 3 morcovi
- doi ardei capia
- un ardei gras
- un ardei iute
- usturoi
- 3 g bicarbonat de sodiu
- un litru vin rosu sec
- 3 cepe
- boia dulce
- 20 ml ulei
- 25 ml otet
- sare
- piper
- patrunjel
- varza rosie
- sfecla rosie
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie felii sau bucăţi mici şi se pune într-un bol. Se toarnă deasupra vinul roşu, se presară bicarbonatul de sodiu, sare şi piper.
Se adaugă 4 căţei de usturoi feliat, o ceapă tocată mărunt şi câteva felii de morcovi.
Se adaugă trei felii de ardei, ardeiul iute tăiat bucăţi mari, oţetul şi puţin ulei. Se amestecă totul bine, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum două ore.
Se pune carnea într-o tavă, se toarnă deasupra marinata cu tot cu legume şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu până scade sosul şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Ceapa rămasă se toacă mărunt; morcovii se cură¬ţă şi se taie cubuleţe.
Ardeii capia şi ardeiul gras se taie cubuleţe şi se călesc în restul de ulei.
Când au început să se înmoaie se adaugă cartofii tăiaţi rondele, se condimentează, se adaugă o cană cu apă şi se fierbe totul până sunt gata cartofii.
Se servesc fierbinti, ca atare, cu salata de varza rosie sau salata de sfecla murata.
Vită cu cartofi si morcovi
Pofta buna!