Chec de legume cu ierburi aromatice
PrinteazaChec de legume cu ierburi aromatice din: oua, branza, cascaval, faina, iaurt, praf de copt, pastrama din piept de pui, ceapa, mazare, morcov, praz, conopida, broccoli, boia dulce, boia iute, oregano, maghiran, ulei, pesmet, piper, sare.
- 4 oua
- 100 g telemea sau branza dulce
- 100 g cascaval
- 4-5 linguri faina
- 4 linguri iaurt
- 1 plic praf de copt
- 300 g pastrama din piept de pui
- 2 cepe
- 300 g mix de legume (mazare, morcov, praz, ardei, conopida si broccoli)
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingruita oregano sau maghiran uscat maruntit
- 6 linguri ulei
- 1 lingura unt si 2 linguri pesmet pentru tava
- piper
- sare
Mod de preparare:
Dai telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mare. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2 linguri ulei. Când a devenit transparentă, adaugi legumele congelate şi continui să le căleşti împreună până până se înmoaie.
Mixezi ouăle împreună făina, praful de copt şi iaurtul. Adaugi uleiul, telemeaua, caşcavalul, condimentele şi sare după gust.
In aluatul rezultat, încorporezi pastrama tăiată în cubuleţe şi legumele călite, amestecând uşor. Ungi şi tapetezi o tavă pentru chec. Torni uniform umplutura şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
După ce s-a răcit în tavă, tai checul în felii groase de 1 1/2 – 2 cm.
Chec de legume cu ierburi aromatice
Pofta buna!