Cartof copt cu cremă
PrinteazaCartof copt cu cremă din: cartofi, branza de vaci, smantana, morcovi, ardei capia, varza rosie, ardei iute, unt, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper, patrunjel.
- 4 cartofi mai mari sau 8 mai mici
- 500 g branza de vaci
- 200 g smantana
- doi morcovi
- 4 ardei capia
- 300 g varza rosie
- un ardei iute
- 80 g unt
- 75 ml ulei de masline
- o lingura cu otet balsamic
- o lingura cu sos de soia
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă de coajă, se fierb zece minute în apă cu sare, apoi se scot şi se feliază.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii potrivit de groase. Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă.
Se pun într-un bol, se toarnă deasupra uleiul de măsline, oţetul balsamic, puţin pătrunjel tocat, sare şi piper. Se amestecă şi se introduce la rece zece minute.
Cartofii se spală bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare 10-15 minute. Se scot într-o tavă, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, apoi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit 30 de minute, se acoperă cu un prosop şi se lasă cinci minute.
Se crestează fiecare cartof, se acoperă cu unt, apoi brânza de vaci condimentată.
Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana, sare, piper si ardei iute tocat marunt.
Cartof copt cu crema
Pofta buna!