Piure de legume cu şuncă
PrinteazaPiure de legume cu şuncă din: conopida, telina, dovlecei, cartofi, lapte, unt, sunca, patrunjel, usturoi, otet de mere, ceapa rosie, capere, ulei de masline, sare, piper, rosii uscate, ghimbir, ardei iute.
- 500 g conopida
- 200 g telina
- doi dovlecei
- 4 cartofi
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 400 g sunca feliata
- patrunjel
- doi catei de usturoi
- otet de mere
- o ceapa rosie
- capere
- 200 ml ulei de masline
- sare
- piper
- rosii uscate
- ghimbir
- ardie iute
Mod de preparare:
Ţelina, dovleceii şi cartofii se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Conopida se rupe bucheţele, se spală şi se pune lângă ţelină. Se pun legumele la fiert cu puţină sare şi când s-au în¬muiat se scot într-un bol. Se pasează cu un blender, se adaugă laptele fierbinte, untul, sare şi piper după gust.
Se amestecă totul, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Pătrunjelul se toacă mărunt şi se pune într-un bol împreună cu usturoiul pisat, o lingură cu capere şi ceapa roşie tocate. Se adaugă o lingură cu oţet de mere şi uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Se amestecă şi se introduce la rece zece minute.
Şunca se prăjeşte într-o tigaie fără ulei, scurgând grăsimea rezultată. Se pune şunca pe farfurii, se aşază alături piureul de legu¬me şi se stropesc cu sosul de pătrunjel.
La sosul de pătrunjel se mai pot adăuga roşii uscate, ghimbir ras sau ardei iute tocat mărunt.
Piure de legume cu şuncă
Pofta buna!
Slaba rau reteta asta