Gofre cu magiun de prune
PrinteazaGofre cu magiun de prune din: faina, praf de copt, zahar vanilinat, ou, lapte, miere, unt, scortisoara, zahar brun, magiun de prune, ghimbir, afine, sare, zahar pudra, sos de lamaie.
- 250 g faina
- praf de copt
- zahar vanilinat
- un ou
- 120 ml lapte dulce
- miere
- 125 g unt
- o lingurita cu scortisoara
- 60 g zahar brun
- 200 g magiun de prune
- o lingurita cu ghimbir
- 200 g afine
- sare
- zahar pudra
- sos de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă făina cu un pliculeţ cu praf de copt, puţină sare şi zahărul brun.
Se adaugă laptele dulce şi oul mixate separat, o lingură cu miere, o linguriţă cu scorţişoară şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat. Se mixează totul, se adaugă făina, se mixează un minut apoi se adaugă untul topit.
Se mixează până se omogenizează amestecul, se acoperă vasul cu folie alimentară şi se lasă să se odihnească 20 de minute.
Se încinge forme de gofre, se toarnă puţin aluat şi se coace circa patru-opt minute.
Se scoate pe un platou şi se procedează ls fel cu restul aluatului.
Se ung imediat gofrele cu magiun de prune amestecat cu ghimbir ras sau se lasă să se răcească şi apoi se ung.
Se presară fiecare cu boabe de afine şi se aşază pe un platou. Se servesc ca atare, presărate cu zahăr pudră sau cu sos de lămâie.
Gofre cu magiun de prune
Pofta buna!