Fursecuri cu nuci si migdale
PrinteazaFursecuri cu nuci si migdale din: unt, zahar tos, oua, portocala, lamaie, zahar vanilinat, faina, miez de nuca, migdale, praf de copt, scortisoara, sos de vanilie, gem de lamaie.
- 230 g unt
- 140 g zahar tos
- doua oua
- o portocala
- o lamaie
- zahar vanilinat
- 300 g faina
- 100 g miez de nuca
- 100 g migdale
- o lingurita cu praf de copt
- 5 g scortisoara
- sos de vanilie
- gem de lamaie
Mod de preparare:
Untul se pune într-un bol şi se mixează împreună cu zahărul tos până devine ca o cremă. Se adaugă un ou întreg şi un gălbenuş, praful de copt, coaja rasă de lămâie şi portocală.
Se mixează două minute, se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare. Se înfăşoară cu o folie şi se introduce la rece 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decupează flori cu o formă. Fiecare floare se decupează în mijloc cu un păhărel sau o formă mai mică de biscuiţi.
Intr-un bol se amestecă albuşul cu două pliculeţe cu zahăr vanilinat, scorţişoară migdalele şi miezul de nucă măcinate.
Se aşază florile pe o tavă tapetată, se pune în mijlocul fiecărei flori din amestecul din bol şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit până devin aurii, se scot pe un platou şi se lasă să se răcească.
Fursecurile se servesc simple, cu sos de vanilie sau gem de lămâie.
Fursecuri cu nuci si migdale
Pofta buna!