Reteta zilei: Paste cu mazare si sos pesto

Printeaza

Paste cu mazare si sos pesto din: paste, busuioc, patrunjel, capere, ansoa, lamaie, mustar, usturoi, ulei de masline, mazare, sare, piper.

Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_08

Paste cu mazare si sos pesto

 

Ingrediente:

  • 1 pachet paste
  • 1 legatura de busuioc proaspat, tocat
  • 1 legatura de patrunjel, tocat
  • 2-3 linguri capere
  • 2 file-uri ansoa
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • 1/2 ceasca de ulei de masline
  • 1-1/2 cesti mazare
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente. In ultimele trei minute de gatit, se adauga mazarea, apoi se scurge. Radeti coaja si stoarceti lamaia. Intr-un blender, adaugati verdeata, usturoi, capere, coaja de la ½ lamaie, mustar si ansoa.

Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_04

Incorporati uleiul si procesati pana la omogenizare. Adaugati pastele scurse si mazarea intr-un castron mare.

Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_06

Adaugati sosul pesto, coaja de lamaie ramasa, apoi stoarce cealalta jumatate de lamaie deasupra si amestecati. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Serviti imediat.

Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_07

Paste cu mazare si sos pesto

Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_09

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata pastele cu mazare 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.