Reteta zilei: Paste cu mazare si sos pesto
PrinteazaPaste cu mazare si sos pesto din: paste, busuioc, patrunjel, capere, ansoa, lamaie, mustar, usturoi, ulei de masline, mazare, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pachet paste
- 1 legatura de busuioc proaspat, tocat
- 1 legatura de patrunjel, tocat
- 2-3 linguri capere
- 2 file-uri ansoa
- 1 lamaie
- 1 lingurita de mustar
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1/2 ceasca de ulei de masline
- 1-1/2 cesti mazare
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru
Mod de preparare:
Fierbeti pastele al dente. In ultimele trei minute de gatit, se adauga mazarea, apoi se scurge. Radeti coaja si stoarceti lamaia. Intr-un blender, adaugati verdeata, usturoi, capere, coaja de la ½ lamaie, mustar si ansoa.
Incorporati uleiul si procesati pana la omogenizare. Adaugati pastele scurse si mazarea intr-un castron mare.
Adaugati sosul pesto, coaja de lamaie ramasa, apoi stoarce cealalta jumatate de lamaie deasupra si amestecati. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Serviti imediat.
Paste cu mazare si sos pesto
Pofta buna!
Ce bine arata pastele cu mazare 🙂