Tocăniţă de curcan cu varză murată

Printeaza

Tocăniţă de curcan cu varză murată din: ceapa, ulei, varza murata, vin alb sec, supa, boabe de piper, foaie de dafin, boabe de ienupar, frunzulite de cimbru, ardei gras, piept de curcan, sare, piper de cayenne, boia dulce, piper, smantana.

Ingrediente:Tocanita_de_curcan_cu_varza_murata

  • 3 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 600 g varza murata
  • 100 ml vin alb sec
  • circa 300 ml supa
  • 2 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 boabe de ienupar
  • 1 lingura frunzulite de cimbru
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 600 g piept de curcan
  • sare
  • piper de Cayenne
  • 1 lingurita boia dule
  • piper
  • 4 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Se curăţă cepele, una dintre ele se toacă şi se căleşte într-o lingură de ulei. Se adaugă varza murată tocată şi se călesc împreună.

Se toarnă vinul şi cca 150 ml supă. Se adaugă mirodeniile şi cimbrul şi se lasă să fiarbă la foc moale 30 min.

Se pregătesc ardeii şi se taie fâşii, la fel ceapa rămasă. Se spală carnea, se şterge şi se taie bucăţi, care se prăjesc în restul de ulei, amestecând, până se rumenesc.

Se adaugă ceapa şi ardeiul şi se condimentează cu sare, piper de Cayenne şi boia.

Se adaugă restul de supă şi se mai lasă să fiarbă la foc mic 10 min. Se condimentează varza cu sare şi piper după gust.

Se serveşte cu tocăniţă şi smântână; se ornează după fantezie.

Tocăniţă de curcan cu varză murată

Tocanita_de_curcan_cu_varza_murata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.