Peste picant la gratar
PrinteazaPeste picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei extravirgin de masline, miere, ierburi aromatice.
- cate 2 bucati crap si somon proaspat
- 5-6 linguri ulei
- piper negru
- piper alb
- boia de ardei dulce
- oregano
- sare
- 1 lingurita ulei pentru uns gratarul
pentru garnitura:
- 2-3 dovlecei
- 15 rosii cherry
- 1 broccoli
- 1 ceapa
- 5 morcovi
- ulei extravirgin de masline
- 1 lingurita miere
- ierburi aromatice
Mod de preparare:
Speli bine bucăţile de peşte, după care le laşi să se scurgă şi le usuci cu ajutorul şervetelor absorbante.
Din ulei, sare, piper alb, piper negru, oregano şi boia faci un amestec pe care îl foloseşti pentru a unge peştele, în prealabil porţionat.
Păstrezi în frigider, pentru 20-30 de minute, peştele astfel uns. Incingi grătarul şi îl ungi cu ulei.
Pe grătarul uns cu ulei, pui peştele, întorcându-l pe ambele părţi. Cureţi legumele, le speli şi le tai în rondele.
Le înăbuşi în uleiul încins, picurând periodic câte puţină apă.
La sfârşit, presari sare şi condimente, după gust, adaugi miere, amesteci uşor, cu o paletă, laşi să mai fiarbă împreună 2-3 minute, după care stingi focul şi laşi vasul acoperit până e gata peştele.
Serveşti legumele alături de peştele uşor picant.
Pofta buna!