Cod cu sos
PrinteazaCod cu sos din: fileuri de cod, sare, piper alb, vin alb, otet, tarhon, ceapa, usturoi, galbenusuri, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, ulei.
- 4 fileuri de cod
- sare
- piper alb
pentru sos:
- 100 ml vin alb
- 40 ml otet
- 2-3 fire tarhon
- 1 lingura ceapa fin tocata
- 1 catel de usturoi
- 2 galbenusuri
- 1 ardei iute rosu
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita ulei pentru uns gratarul
Mod de preparare:
Presari fileurile cu sare si putin piper alb si le frigi pe gratarul uns cu putin ulei.
Pentru sos, pui într-o cratiţă vinul alb şi oţetul, tarhonul, ceapa şi usturoiul curăţate şi tocate mărunt. Laşi să fiarbă până când scad două treimi din volumul lichidului.
Mixezi gălbenuşurile cu ardeiul, pe baie de aburi, într-un vas termorezistent.
Torni puţin câte puţin amestecul de vin cu oţet şi condimente, amestecând mereu, până la omogenizarea sosului.
Treci apoi amestecul prin sită şi fierbi din nou sosul strecurat la foc mic, amestecând încontinuu şi având grijă să nu dea în clocot.
Când serveşti preparatul, îl presari cu pătrunjelul tocat mărunt şi cu câteva picături de suc de lămâie.
Cod cu sos
Pofta buna!