Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic
PrinteazaPiept de curcan in jambon cu salvie si arpagic din: piept de curcan, jambon, arpagic, cartofi, prune uscate, vin alb, ulei, frunze de salvie, sare, piper.
- 1 kg piept de curcan (bucata intreaga)
- 200 g jambon crud uscat (felii subtiri)
- 500 g arpagic
- 500 g cartofi
- 300 g prune uscate
- 200 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 3-4 frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de rpeparare:
Curăţaţi pieptul de curcan de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l.
Presăraţi-l cu sare şi piper, apoi împachetati-l în feliuţe de jambon şi legaţi-l cu aţă alimentară.
Puneţi-l într-o tavă, în jurul lui puneti cartofi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe, arpagicul şi prunele uscate.
Adăugaţi vinul, uleiul, frunzele de salvie, sare şi piper după gust.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit circa 60 de minute.
Serviţi preparatul tăiat în felii de circa 1 cm grosime, cu garnitură de prune, arpagic şi cartofi, totul stropit cu sosul din tavă.
Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic
Pofta buna!