Sarlota de afine
PrinteazaSarlota de afine
- 9 pişcoturi de şampanie
- 200 g afine de la congelator (zmeură sau căpşune)
- 600 g brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 200 g frişca
Mod de preparare:
Fierbi un sirop dintr-o cană de apă cu 3 linguri de zahăr şi îl laşi să se răcească. Tapetezi o formă rotundă cu pereţii mai înalţi cu o folie de celofan sau hârtie de copt. Treci puţin fiecare pişcot prin siropul de zahăr, apoi le aşezi pe toate, în picioare, unul lângă altul, în vasul pregătit şi le dai la frigider.
Intre timp, pregăteşti crema astfel: freci brânza cu zahărul până ce acesta se topeşte, adaugi gălbenuşurile, smântână şi omogenizezi compoziţia. Baţi apoi albuşurile spumă, baţi şi frişca din care opreşti 100 g pentru ornat şi le încorporezi treptat în crema de brânză.
Adaugi în cremă jumătate din cantitatea de afine. Scoţi forma cu pişcoturi de la frigider o umpli pe jumătate cu cremă, la mijloc pui afine, apoi restul de cremă. Nivelezi şi dai forma la frigider pentru 3-4 ore. După ce o scoţi de la rece, răstorni şarlota pe o farfurie şi o decorezi cu frişcă şi afine.
Şarlotă de afine
Poftă bună!