Cotlete cu ananas
PrinteazaCotlete cu ananas din: ananas, ceapa verde, ardei iute, cimbru, usturoi, cuisoare, cotlete de porc, ulei de masline.
- 10 felii subtiri de ananas
- 1 legatura ceapa verde taiata rondele
- 1/2 ardei iute fara seminte, tocat
- 2 linguri cimbru tocat
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 4 cotlete de porc
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Marinată: se scot cotoarele tari de la cele 6 rondele de ananas; restul de pulpă se pasează cu ceapa verde, ardeiul iute, cimbrul, usturoiul tocat şi cuişoarele măcinate.
Se pune deoparte un sfert din cantitate; restul se aşază într-un castron mare, se acoperă cu folie şi se dă puţin la frigider.
Cotletele se repartizează pe un platou cu restul de ananas. Se ung cu marinata, se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider; se lasă să se marineze 2-3 ore.
Se scot din marinată carnea şi ananasul şi se lasă să se scurgă. Carnea se sărează şi se piperează după gust.
Intr-o tigaie mare de teflon se încing 1-2 linguri ulei şi se prăjesc cotletele pe ambele feţe, cca 10-11 min. Se scot din tigaie şi se înfăşoară în folie de aluminiu.
Se toarnă restul de ulei în tigaie şi se călesc feliile de ananas. Se toarnă în sos două linguri de apă şi se dă în clocot. Se aşază cotletele pe farfurii şi se servesc cu felii de ananas şi marinata rece.
Cotlete cu ananas
Pofta buna!