Musaca de peşte

Printeaza

Musaca de peşte

Ingrediente:Musaca de peşte

  • un kilogram macrou sau cod alb
  • 3 vinete
  • doi dovlecei
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • o lămâie
  • roşii pentru salată
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • pesmet

Preparare:

Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a lungul şi se presară sare. Se pun să se scurgă pe un grătar, apoi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o paletă şi se lasă într-o strecurătoare să se elimine uleiul în exces.

Peştele se curăţă, se spală şi se fierbe in apă cu sare timp de cinci minute. Se scoate din apă, se răceşte şi se curăţă de oase.

Se unge o tavă cu ulei şi se presară pesmet. Se aşază un rând de vinete, un rând de peşte, un rând de dovlecei. Ultimul rând trebuie să fie de vinete.

Se aşază deasupra felii de roşii, se condimentează, se presară verdeaţă tocată şi se introduce tava în cuptor.

Se coace circa 30 de minute la foc mediu spre iute, se scoate şi se lasă să se răcească zece minute.

Musaca de peşte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea-mi place musacaua, dar nu am incercat-o cu peste. Poate e mai buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.