Gogosi sarate
PrinteazaGogosi sarate din: cartofi, lapte, drojdie, oua, faina, zahar, ulei, branza telemea, ceapa verde, sare.
- 500 g cartofi
- 100 ml lapte caldut
- 1 cub de drojdie
- 2 oua
- 250 g faina
- 1 lingurita zahar
- 1 l ulei (penru prajit)
- 100 g branza telemea
- 2 legaturi ceapa verde
- sare
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit, de preferat peste noapte.
Faci maiaua din drojdia şi zahărul puse în lapte şi laşi la crescut 30 de minute.
Cartofii îi cureţi de coajă şi îi pasezi sau îi dai prin râzătoare. Ii amesteci cu maiaua, făina, sarea şi ouăle.
Frămânţi până când aluatul nu ţi se mai lipeşte de mâini. Laşi deoparte pentru o oră.
Zdrobeşti brânza cu furculiţa şi o amesteci cu ceapa verde tocată. Intinzi cu sucitorul o foaie destul de groasă şi decupezi cerculeţe, cu gura unui pahar.
Pe jumătate dintre ele pui brânză, iar cu celelalte cerculeţe le acoperi, îţi umezeşti puţin degetele şi lipeşti bine marginile.
Incingi uleiul. Laşi la prăjit până se rumenesc.
Gogosi sarate
Pofta buna!