Paste cu piept de porc afumat
PrinteazaPaste cu piept de porc afumat din: paste, rosii in bulion, carne tocata de vita, carne tocata de porc, piept de porc afumat, unt, morcov, telina, ceapa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper.
- un pachet paste
- 600 g rosii in bulion
- 300 g carne tocata de vita
- 150 g carne tocata de porc
- 50 g piept de porc afumat
- 50 g unt
- un morcov
- putina telina
- o ceapa
- 100 ml vin rosu
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun la călit în unt ceapa, morcovul şi telina, tăiate mărunt.
Se adaugă şi pieptul de porc tăiat cuburi şi apoi cele două tipuri de carne tocată.
Se lasă până ce carnea îşi schimbă culoarea, se toarnă vinul şi se dă un clocot.
Apoi se pun roşiile cu tot cu sos, foile de dafin şi se presară cu sare şi piper.
Se lasă la foc mic să fiarbă cât să se întrepătrundă bine carnea şi să scadă şi sosul.
Se fierb pastele si se aduc la masă cu sosul de carne.
Paste cu piept de porc afumat
Pofta buna!