Dovlecei umpluti cu carne de vitel

Printeaza

O reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, carne de vita, ou, unt, rosii, smantana, ceapa, marar, piper, sare.

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_vitel

  • 3-4 dovlecei
  • 500 g carne de viţel tocată
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 2 roşii
  • 100 g smântână
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de mărar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Inăbuşă carnea tocată în unt. Din când în când, adaugă puţină apă. Pune ceapa, roşiile tocate şi mărarul, lasă să dea în câteva clocote.

Lasă să se răcorească puţin, încorpo­rează oul, bătut bine cu sare şi piper, şi smântâna.

Spală dovleceii, şterge-i cu un şervet, taie-i în bucăţi de 5-6 cm şi scoate cu grijă miezul. Aşază-i într-un vas termorezistent, în poziţie verticală.

Umple dovleceii cu amestecul din carne şi acoperă-i cu apă sau supă de legume. Lasă-i la cuptor, la foc moderat , 35-40 de minute.

Dovlecei umpluti cu carne de vitel

Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_vitel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.