Reteta budinca de ficat

Printeaza

 Reteta budinca de ficat

Ingrediente:Reteta budinca de ficat

  • 6 bucăţi ficat de pasăre
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 ouă
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • un vârf de cuţit de nucşoară

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi ficatul şi la fel legătura de ceapă. Intr-o crăticioară pui să se prăjească uşor ficatul şi ceapa tăiate bucăţi mici, evident. Laşi numai câteva minute până ce îşi schimbă culoarea, apoi adaugi apă puţină câte puţină (cam câte o lingură de fiecare dată) şi amesteci bine, astfel încât să se înăbuşe şi să nu fie foarte prăjit totul.

Separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă. Potriveşti gustul de sare, piper şi nucşoară şi adaugi întâi cele 2 gălbenuşuri amestecând repede, apoi albuşurile. Tragi imediat crăticioara de pe foc.

Ungi cu puţină margarină un vas care îţi încape în cuptor, dar, atenţie, într-un alt vas mai mare şi umplut cu apă, torni compoziţia de ficat în vasul uns cu margarină şi dai totul la cuptor ca să fiarbă la bain-marie timp de 1/2 de oră.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Este buna rau. Abia astept sa mai fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.